-Sastojci za koru:
6 jaja, 6 kašika šećera, 3 kašike brašna i 3 kašike kakaa.
-Sastojci za fil:
1/2 l mleka, 5 kašika gustina, 150gr šećera, 200gr žele bombona i 200gr maslaca.
-Glazura:
5 štangli crne čokolade i 50gr maslaca.
Postupak:
- za koru:
1. Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca ulupati u čvrst sneg, žumanca ulupati sa šećerom, dodati brašno i kakao. Lagano dodavati umućena belanca, kašiku po kašiku i lagano izjednačiti masu.
2. Izliti u pleh veličine 20*30 u kom smo prethodno stavili papir za pečenje, Peći na 180 stepeni oko 20min.
3. Hladnu koru preseći vodoravno na 2 dela.
- za fil:
1. U 1/2 l mleka dodati 5 kašika gustina i 100 gr šećera to skuvati u gustu kremu. Prekriti celofanom i ostaviti da se hladi.
2. 200gr maslaca izraditi sa 50gr prah šećera i uto dodati kašiku po kašiku fila i penasto umutiti.
3. U izmiksani fil dodati 200gr sitno seckanih žele bombona.
4. Filovati kolač i odozgo preliti glazurom.
Postupak:
- za koru:
1. Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca ulupati u čvrst sneg, žumanca ulupati sa šećerom, dodati brašno i kakao. Lagano dodavati umućena belanca, kašiku po kašiku i lagano izjednačiti masu.
2. Izliti u pleh veličine 20*30 u kom smo prethodno stavili papir za pečenje, Peći na 180 stepeni oko 20min.
3. Hladnu koru preseći vodoravno na 2 dela.
- za fil:
1. U 1/2 l mleka dodati 5 kašika gustina i 100 gr šećera to skuvati u gustu kremu. Prekriti celofanom i ostaviti da se hladi.
2. 200gr maslaca izraditi sa 50gr prah šećera i uto dodati kašiku po kašiku fila i penasto umutiti.
3. U izmiksani fil dodati 200gr sitno seckanih žele bombona.
4. Filovati kolač i odozgo preliti glazurom.
Odličan kolač!
ОдговориИзбриши