недеља, 2. фебруар 2020.

Voćna krempita by Just.katebake


Kora : 4 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 4 kašike ulja, 4 kašike mleka, 1 prašak za pecivo
Umutiti jaja i šećer, dodati mleko, ulje i brašno sa pecivom i sipati u podmazan pleh posut brašnom veličine 33x43cm i ispeći koru na temperaturi od 180* 10-12 minuta. Vruću koru premazati 
četkicom, toplim mlekom. 

Voćna krema : 600g crvenog voća, 3dl vode, 5 kašika gustina, 4 kašike šećera.
U voće sipati šećer i 200ml vode da prokuva. U 100ml vode razmutiti gustin i zakuvati kremu da bude gusta. Ostaviti da se hladi, kada je mlaka razvući je po ispečenoj kori, odneti na hlađenje.

Žuta krema : Pola litre mleka, 4 žumanca, 150g šećera, 2 pudinga od vanile, 1 želatin (10g), 4 belanca, 4 kašike šećera i pola litre slatke pavlake, 1 šlag krema od vanile (45g), 1 lisnato testo.
Od pola litre mleka osatviti 2dl a ostalo staviti u šerpu da prokuva. U posebnom sudu umutiti 4 žumanca sa 150g šećera i 2 pudinga od vanile. Želatin razmutiti u 5 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. 4 belanca umutiti sa 4 kašike šećera u čvrst sneg. Kada mleko provri, zakuvati razmućena žumanca sa pudingom u čvrstu kremu. Skuvanu kremu skloniti sa ringle i u nju dodati nabubreo želatin i izjednačiti. Zatim dodati belanca i sjediniti sa toplom kremom. Ostaviti sve da se dobro ohladi. Umutiti pola litre slatke pavlake dodavati kašiku po kašiku u hladnu kremu i mikserom dobro sjediniti, premazati kremu preko voćnog sloja. Lisnato testo razviti tanko ispeći na poleđini pleha, kada se kora prohladi, izmrviti je na sitne komadiće i staviti preko žute kreme. Posuti prah šećerom. 

Original recept sa kanala Just.katebake, uz vrlo male izmene.


Нема коментара:

Постави коментар