*Fil - sastojci : 600g krem sira, 400ml slatke pavlake, 220g šećera u prahu, sok jednog limuna, 500g kajsija
Postupak : Razdvojiti belanca i žumanca. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodavati žumanca jedno po jedno bez korišćenje miksera. Zatim dodati sok i koru od limuna. Pomešati sve suve sastojne i naizmenično ih dodavati sa uljem uz lagano mešanje. Koru peći u plehu 28cm prečnika na 170* oko 40min. Ohlađenu koru preseći na 3 dela.
Pomešati sok limuna, krem sir i šećer u prahu, zatim dodati umućenu slatku pavlaku i lagano sve sjediniti. Iseckati kajsije na sitne kockice. 1/4 fila odvojiti sa strane za oblaganje torte, a u ostatak fila dodati kajsije.
Filovati (kora, fil, kora, fil....)
Нема коментара:
Постави коментар