Za masnu koru : 300 g brašna, 150 g putera, 100 g šećera, 1 jaje, 1/2 praška za pecivo, limunova korica.
Sastojci za nadev : džem od kajsija, 150 g mlevenih oraha, 150 g suvog grožđa, 100 g šećera.
Sastojci za drugu koru : 3 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna.
-Postupak :
Od navedenih sastojaka za masnu koru zamesiti glatko testo i razvući koru veličine 25x35 cm, staviti je u pleh obložen pek papirom, i premazatio je džemom od kajsija.
Preko kore staviti nadev od oraha, šećera, i suvog grožđa kojeg poparimo sa vrlo malo toplog mleka tako da se može razmazati preko džema.
U posebnom sudu umutimo žumanca sa šećerom a u drugom belanca, u žumanca dodamo brašno i na kraju sneg od belanaca, lagano izmešamo.
Sipati na kolač ravnomerno preko nadeva. Peći u zagrejanoj rerni na 180*, 25 min.
Нема коментара:
Постави коментар