Sastojci : 300g belog brašna, 200g integralnog brašna, 100g raženog brašna, 50g heljdinog brašna, 50g speltinog brašna, pola kvasca, oko 400ml vode, 2 kašičice soli, semenke po izboru ( mleveni lan, susam, suncokret, semenke bundeve ).
Priprema : Potopiti kvasac u mlaku vodu, dodati 1 kašičicu šećera i ostaviti da kvasac zapeni 10 minuta. Pomešati sve vrste brašna i semenki, dodati so i nadošli kvasac, mlaku vodu i zamesiti testo koje se ne lepi za ruke, ako je potrebno dodavati još malo belog brašna da se zamesi nelepljivo testo.
Testo ostaviti da naraste oko 1h. Staviti u pleh i peći hleb na 200* oko 40 minuta dok lepo ne porumeni.
Priprema : Potopiti kvasac u mlaku vodu, dodati 1 kašičicu šećera i ostaviti da kvasac zapeni 10 minuta. Pomešati sve vrste brašna i semenki, dodati so i nadošli kvasac, mlaku vodu i zamesiti testo koje se ne lepi za ruke, ako je potrebno dodavati još malo belog brašna da se zamesi nelepljivo testo.
Testo ostaviti da naraste oko 1h. Staviti u pleh i peći hleb na 200* oko 40 minuta dok lepo ne porumeni.
A može li da se smanji količina belog brašna?
ОдговориИзбриши