среда, 15. јануар 2020.

Biljanina Mađarica

Sastojci za kore : 600g mekog brašna, 200g šećera. 2 jaja, 2dl kisele pavlake 20%, 2 kašike svinjske masti, 1 prašak za pecivo.
Sastojci za fil : 1,2l mleka, 100g kakaa, 250g šećera, 5 kašika mekog brašna, 250g maslaca, 100g crne čokolade.

Priprema :
Kore : Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke, podeliti ga na 5 delova i razvlačiti kore 25x35 na pek papiru. Peći na 180* 5-6 minuta, kora ne sme da požuti mora ostati svetla!
Fil : U šerpu staviti 1l mleka, 250g šećera da prokuva. U 2dl mleka razmutiti brašno i kakao da nema grudvica i to zakuvati u prokuvalom mleku da se dobije ne bas jako gusta krema. Skloniti sa vatre i dodati 100g crne čokolade i 250g maslaca i mešati da se otopi. Ostaviti fil da se malo prohladi i filovati kore mlakim filom. Istom filom filovati i poslednju koru i posuti je mlevenim orasima.



Нема коментара:

Постави коментар