уторак, 7. јануар 2020.

Plazma torta




Za kore: 15 belanaca, 15 kašika šećera, 15 kašika mlevene plazme.
Za fil: 15 žumanaca, 180g šećera, 600ml mleka, 1 puding od vanile, 2 vanilina šećera, 100g brašna i 200g maslaca.

Priprema:
Za kore:
Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg pa postepeno dodavati 5 kašika šećera muteći sve vreme, umešati 5 kašika mlevene plazme. Koru peći na 180 stepeni nekih 15-min dok kora ne porumeni, u pleh veličine 22*32cm. Na isti način peći još dve kore.
Za fil:
Od 600ml mleka odvojiti oko 200ml a ostatak staviti da prokuva. Umutiti žumanca sa šećerom i dodati 1 puding, vanilin šećer i 200ml mleka, dobro izmutiti da nema grudvica. Kada mleko proključa sipati umućena žumanca mešajući stalno da fil ne zagori i ukuvati ga u gustu kremu. Ohladiti. Maslac umutiti penasto, dodavati ohlađenu kremu kašiku po kašiku muteći neprestano. Sa
ovom kremom filovati tortu, posuti je po površini plazma keksom ili ukrasiti na drugi način po želji.

Нема коментара:

Постави коментар