-Za kore: 10 jaja, 10 kašika šećera, 200ml ulja, 4 kašike kakaa i 6 kašika brašna.
-Za fil: 1l mleka, 5 kašika šećera, 2 pudinga od čokolade dr.Etker (90gr), 200gr maslaca, 150gr crne čokolade (52%), 400gr Nutele, 1 šlag krema od čokolade.
-Priprema:
-Za kore:
5 jaja odvojiti žumanca od belanaca pa belanca ulupati u čvrst sneg, dodati šećer, dodati žumanca, dodati ulje 100ml, zatim dodati 2 kašike kakaa i 3 brašna proređenog kroz sito i dobro izmešati ovu masu. Lagano sjediniti sve, sipati u pleh obložen papirom 22*32cm i peći na 180 stepeni nekih 15-min ili dok se kora lepo ne ispeše. Tako peći i drugu koru.
-Za fil:
Od 1l mleka uzeti 2dcl a ostatak sipati u šerpu da zakuva. Oba pudinga izmešati sa 5 kašika šećera i dodati u to 2dcl mleka i dobro izmešati da nema grudvica. Skuvati puding u mleku, na kraju skoloniti sa ringle i dodati 150gr čokolade, mešati dok se čokolada ne otopi. Prekriti ga folijom da se ne stvori kožica i ostaviti da se ohladi. Umutiti 200gr maslaca penasto dodati 1 šlag kremu u maslac i dobro izmešati mikserom zatim dodavati kuvani puding kašiku po kašiku naprestajno muteći. Na kraju dodati 400gr Nutele i dobro izraditi fil.
-Postupak filovanja:
Obe kore preseći na pola da se dobiju 4 kore. Fil podeliti na 3 jednaka dela i filovati ove kore. Površinu ukrasiti glazurom od čokolade ili Ganache kremom po želji.
Нема коментара:
Постави коментар