уторак, 12. јануар 2021.

Ruske kape

Kora : 7 jaja, 150g šećera, 100ml vode, 100ml ulja, 300g brašna glatkog, 1 prašak za pecivo, 10g kakaa

Krema : 1l mleka, 200g brašna, 200g šećera, 250g maslaca, i još 100g kokosa ili oraha za valjanje i za glazuru 100g čokolade, 50g maslaca

Priprema : Odvojiti belanca od žumanca, belanca umutiti u čvrst sneg, dodati žumanca i šećer, još malo mutiti da se izjednači pa zatim dodati vodu, ulje i brašno pomešano sa pecivom i kakaom i dobro izjednačiti masu mikserom na laganoj brzini. Peći u plehu 35x40, 15min na 200*.

800ml mleka staviti u šerpu da zakuva. U posebnom sudu pomešati šećer i brašno i dodati 200ml hladnog mleka i izjednačiti da nema grudvica. To dodati u prokuvano mleko i zakuvati u gustu kremu. Ohladiti kremu i izraditi je sa 250g maslaca tako što se u umućeni maslac dodaje jedna po jedna kašika fila.

Finalni postupak : Od pečene kore, vaditi kolutove, presecati ih vodoravno na dva dela, filovati između kolutića i spolja, okolo svaki kolač uvaljati u kokos, odozgo glazura.

Нема коментара:

Постави коментар