недеља, 28. март 2021.

Panj torta


Kora : 120g šećera i 7 žumanaca dobro izmutiti, dodati 50g oraha i 50g brašna i na kraju sneg od 7 belanaca i lagano umešati. Ispeći koru i odmah vruću je urolati.

Fil : 150g šećera i 5 žumanaca dobro umutiti, dodati 2 kašike brašna, i 250ml mleka, i to skuvati da bude gusto, dodati 1 vanil šećer i ostaviti da se ohladi.

Grilijaž : Otopiti 70g šećera da porumeni, dodati 50g seckanih oraha i još malo upržiti, izliti u tanjir podmazan uljem i ostaviti da se hladi. Hladnu masu samleti ili istucati čekićem za meso.

250g putera dobro izraditi sa mikserom, dodavati jednu po jednu kašiku kuvanog fila i sve to sjediniti.   1/4 od fila odvojiti i u njega dodati 50g otopljene čokolade, a u veću količinu fila dodati grilijaž koji je samleven ili istucan. 

Žutim filom filovati koru unutra, a braon filom spolja. 






Нема коментара:

Постави коментар