петак, 23. јул 2021.

Voćna torta sa jagodama

 

Prvi recept upisan u mojoj svesci za kolače 1975. godine rukom moje drage komšinice i prijateljice Marije Hohban.  Hvala draga Marija na divnom druženju i vremenu koje smo provodile zajedno.

Sastojci :

Kora : 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna

Fil : 4 žumanca, 200g šećera, 1 puter, pola kilograma jagoda.

Priprema : Ulupati piškotu od 10 jaja sa šećerom i brašnom. To preći u okruglom plehu (šerpi) od 4 litre.  Kada je pečeno i ohlađeno izdubiti sredinu.

Za fil : 4 žumanca sa 200g šećera kuvati na pari. Kada se zgusne skloniti i umešati puter, izmrvljenu sredinu piškote i voće. Tom masom napuniti izdubljenu tortu, a odozgo staviti slag ili ulupana belanca.

Napomena : Ova torta je najlepša sa jagodama, ali se isto tako možet koristiti i svo drugo voće po izboru.





Нема коментара:

Постави коментар