петак, 23. јул 2021.

Moj 70ti rođendan







                                        Švarcvald kocke


Sastojci : 200g putera, 200g šećera, 4 jaja, 1 kašičica praška za pecivo, 1 vanil šećer, 1 kašika nes (instant) kafe + 2 kašike ključale vode, 50g kakaa, 100g brašna
Za ganaž : 200ml slatke pavlake, 200g čokolade
Za dekoraciju : 200ml slatke pavlake ili šlag
I jos 400g višanja
Priprema : Ulupati maslac sa šećerom i vanil šećerom, dodavati jedno po jedno jaje muteći mikserom, nes kafu rastvorenu u 2 kašike ključale vode, i na kraju suve sastojke pomešane i prosejane kroz sito (kako, brašno, prašak za pecivo). 
U podmazan pleh 20x30 izliti masu, rasporediti višnje i ustisnuti ih blago u testo. Peći na 180* 25min.
zagrejati slatku pavlaku do kuvanja, dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se čokolada otopi. 
Ohlađen kolač preliti ganažom i ostaviti da se ohladi. 
Iseći na kocke i dekorisati kolač slatkom pavlakom ili šlagom i odozgo staviti po jednu višnju.
 



Bela voćna torta, recept je već objavljen na blogu. Ovaj put je pravljena sa breskvama, po meni najbolja kombinacija.



Нема коментара:

Постави коментар