Voćna torta sa breskvama
-Kora: 6 belanaca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna.
Vrelu koru preliti sa 3dl vrelog mleka.
-Fil: 1 puding od vanile, 2 kašike brašna, 5 kašike šećera, 4dl mleka, 6 žumanaca, 125g putera, 1 vanil šećer
Puding, brašno, šećer i vanil šećer pomešati. U to dodati 6 žumanaca i 1dl mleka. Ostatak mleka zakuvati da provri, kad prvori skloniti sa vatre, dodati smesu sa žumancima, i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Izraditi 125g maslaca, dodati po malo fila, i lagano umutiti u kremu. U umućenu kremu dodati voće po želji. Ja sam stavila pola kg nektarina. Premazati kremu preko kore.
Za gore umutiti 250ml slatke pavlake i sa njom ukrasiti tortu.
Torta se može peći u okrugao ili četvrtast pleh po želji. Peći jedno 20min na 180°C dok blago ne porumeni.
Čokoladna torta
Recept za ovu tortu je objavljen ranije na blogu.
Нема коментара:
Постави коментар