четвртак, 15. јун 2023.

Francuski đevrek - Brioche


Sastojci : 2 jaja ( belanca u testo, žumanca za premaz), 200ml mlake vode, 200ml mlakog mleka, 125ml ulja, 1 kašičica soli, 2 kašike šećera, 1 svež kvasac, oko 800g brašna, 125g putera

Priprema : Umesiti mekano testo od navedenih sastojaka, ostaviti da naraste. Na dasci posuti malo ulja, tegliti testo bez oklagije u četvrtastu koru, što tanje. Koru premazati puterom, preklopiti jednu polovinu kore do pola i opet premazati puterom. Zatim drugu polovinu preklopiti preko prve i nju namazati puterom. Sada opet preklopiti do polovine testa, premazati puterom , i ostatak testa prebaciti preko toga ( kao salčići, pismo..) Testo seći na trake, širine 2cm, razvući je u dužinu, preklopiti na pola, uvrtati krajeve, i oblikovati u krug. Premazati ih umućenim žumancima, ostaviti u plehu 20ak minuta, onda ih peći na 180* dok lepo ne porumene.









Нема коментара:

Постави коментар