Sastojci : 1l + 200ml mleka, 100g + 100g šećera, 100g griza, 2 cela jaja, 100ml ulja, 50g kakaa, 200g brašna (T-400), 10g praška za pecivo, 200g kokosa
Priprema kora : Umutiti belanca i 100g šećera, zatim dodati žumanca. Dodavati ulje i mleko (200ml) postepeno, prvo ulje, pa onda mleko. I na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve sjediniti, rernu uključiti na 180*. Pleh 35x20cm, obložiti pek papirom, pola mase izručiti u pleh i peći 10min.
Izvaditi pečenu koru i naneti mlak fil od kokosa, lepo poravnati, preko sipati drugu polovinu testa za koru, lepo izravnati. Peći još 25min. Preliti glazurom od čokolade. Može se ukrasiti i kokosom.
Glazura : 100g čokolade, 5 kašika ulja, 5 kašika mleka
Нема коментара:
Постави коментар