субота, 15. јул 2023.

Kolač sa makom i višnjama




 Sastojci : 250g putera, 200g šećera, 1 vanil šećer, 6 jaja, 300g oštrog brašna, 1 prašak za pecivo, na vrh noža soli, 1 kašičica rendanog muskatnog oraščića, 1 kašičica cimeta, 150g mlevenog maka, 300g očišćenih višanja, 2 dl soka od višanja, 1 čašica rakije višnjevače

Priprema : Puter, šećer i vanil šećer umutiti penasto. Dodati višnjevaču i jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje.  Postepeno uz stalno mućenje dodavati kašiku po kašiku maka i brašna sa umešanim cimetom, oraščićem, pecivom i soli. Kada je umućeno, dodati sok od višnje, i višnje. Pleh veličine 30x40 obložiti pek papirom, izliti masu i peći na 180* oko 40min, proveriti čačkalicom. Kada se kolač prohladi, po želji se može staviti glazura od čokolade (100g čokolade i 4 kašike ulja).

Нема коментара:

Постави коментар