Za kore : 600g brašna, 400g putera, 200g šećera, 2 vanil šećera, 1 prašak za pecivo, 5 žumanaca, 1 pavlaka (180g, 20%)
Prva krema : 400g oraha ili maka, 80g griza, 200g šećera, 2 vanil šećera, 3 dl vrućeg mleka, limunova korica, 4 kašike džema od kajsija
Jogurt krema : 2 čaše jorurta (2x180g), 1 čaša pavlake (20%mm), 200g šećera, 2 vanil šećera, 50g oštrog brašna, 2 pudinga od vanile, 5 belanaca(sneg), prstohvat soli
Priprema :
Kore : Puter, šećer i vanil šećer umutiti, dodati jaja, pavlaku i na kraju brašno sa pecivom. Umesiti testo. Podeliti ga na dva dela, 60:40, testo sa 60% staviti u frižider na 30min, a testo 40% u zamrzivač. Rashlađeno testo 60%, razviti na veličinu pleha 32x42.
Prva krema : Orah, šećer, vanil šećer, griz, korica limuna i džem pomešati i preliti vrelim mlekom. Tu masu sipati preko razvijene kore.
Jogurt krema : Belanca, so, šećer i vanil šećer umutiti u sneg, dodati brašno i puding, i na kraju dodati jogurt i pavlaku. lagano izjednačiti sve sastojke. Ovu kremu naneti preko prve. Odozgo narendati drugi deo testa za koru (40%) preko toga fila.
Staviti u ugrejanu pećnicu na 180* 15min, zatim smanjiti na 160* jos 15min.
Hladan kolac odozgo posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар