Proiprema : Potopiti kvasac sa 2dl mlakog mleka i 1 kašikom šećera i ostaviti desetak minuta da kvasac zapeni. U vanglicu pomešati sve vrste brašna, dodati so, jogurt i jaje i nadošli kvasac i umesiti glatko nelepljivo testo, po potrebi dodati još malo brašna. Ostaviti testo da kisne 1h. Zatim podeliti testo na 4 dela, svaki deo razvijati u krugove, seći na trouglove i uvijati kifle. Kiflice ređati u pleh premazati ih žumancetom i posuti ih semenkama (suncokret, susam, lan), ostaviti ih 20min u plehu. Rernu uključiti na 200*, kada se rerna ugreje, staviti kiflice i peći oko 30 minuta da porumene.
Cilj ovog bloga je da osvežimo sećanja na prelepe poslastice iz davnih '70 i '80 godina!
понедељак, 18. новембар 2019.
Integralne kiflice
Proiprema : Potopiti kvasac sa 2dl mlakog mleka i 1 kašikom šećera i ostaviti desetak minuta da kvasac zapeni. U vanglicu pomešati sve vrste brašna, dodati so, jogurt i jaje i nadošli kvasac i umesiti glatko nelepljivo testo, po potrebi dodati još malo brašna. Ostaviti testo da kisne 1h. Zatim podeliti testo na 4 dela, svaki deo razvijati u krugove, seći na trouglove i uvijati kifle. Kiflice ređati u pleh premazati ih žumancetom i posuti ih semenkama (suncokret, susam, lan), ostaviti ih 20min u plehu. Rernu uključiti na 200*, kada se rerna ugreje, staviti kiflice i peći oko 30 minuta da porumene.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Divan recept!
ОдговориИзбриши