среда, 15. јануар 2020.

Crno-Beli minjoni

Sastojci :
Testo : 150g mlevenih badema, oraha ili lešnika, 150g mlevenog keksa, 150g šećera u prahu, 200g maslaca, šećerni sirup.
Fil : Džem od jagoda, malina, kajsija ili šipka.
Glazura : 110g bele čokolade i 110g tamne čokolade.gla

Postupak :U sudu dobro pomešati mlevene bademe i melveni keks, šećer u prahu i maslac. Dodati 2-3 kašike šećernog sirupa da se dobije smesa koja se ne lepi za ruke, zato se po potrebi moze dodati još malo mlevenog keksa. Smesu razviti 0.5cm na radnoj ploči koju prethodno treba posuti šećerom u prahu. Okruglom modlicom vaditi kolutiće i po 2 spajati džemom. Minjone ostaviti da se dobro ohlade. Dobro rashlađene minjone potapati do pola u belu cokoladu i stavljati ih na pek papir. Ostaviti da se glazura potpuno stegne, potom ih potapati u otopljenu crnu čokoladu.



Нема коментара:

Постави коментар