Pleh veličine 20x30cm ili 25x30cm.
Testo : 250g brašna, 100g šećera u prahu, 1/2 praška za pecivo, 2 vanil šećera, 4 žumanca, 150g putera.
Punjenje od lešnika ili oraha : 250g mlevinih lešnike ili oraha, 70g šećera u prahu, 4 kašike slatke pavlake, 1 kašika ruma, prstohvat soli.
Punjenje od jabuka : 4 kisele izrendane jabuke, 50g šećera u prahu, 1 kašičica cimeta, 1-2 kašike griza
Punjenje od sira : 350g neutralnog sira, 50g šećera u prahu, 6 kašika slatke pavlake, 1,5 kašike brašna, 3 belanca
Priprema : Zamesiti testo iostaviti ga u frižideru da osmara 1-2h. Ohlađeno testo razviti u 2 jednake kore veličine pleha na pek papiru. Testo se odlepi od papira samo ako je hladno to se odnosi na gornju koru. 1 koru staviti na dno pleha gde će se peći, preko nje nadev od oraha ili lešnika.
Nadev od oraha ili lešnika : Pomešati sve sastojke i premazati koru.
Nadev od jabuka : Izrendati jabuke, dodati cimet, šećer, ako su jabuke sočne iscediti vodu i dosati griuz. Nadev premazati preko prvog nadeva od lešnika ili oraha.
Nadev od sira : Neutralni neslani sir pomešati sa polovinom šećera (25g), slatke pavlake i brašna 1,5 kašikom, dobro izmešati da ne bude mrvica. Belanca sa ostatkom šećera ulupati u sneg i dodati u nadev od sira, lagano sve izjednačiti i prekriti preko jabuka.
Нема коментара:
Постави коментар