Kore : Ispeći 2 kore, sastav za jednu koru : 4 jaja, malo soli, 200g šećera, 1 vanilin šećer, 190g brašna, 1 prašak za pecivo, 25g kakaa, 80ml vode i 80ml ulja.
Kore peći u kalupu veličine 30cm, i preseći ih na dva dela.
Vanila krem : 1l mleka, 7 kašika šećera, 3 pudinga od vanile, 5dl slatke pavlake i jedna slag krema od vanile.
Voćna krema : 800G crvenog voća (jagode, maline, šumsko voće), 200g šećera, 100g gustina, 8 kašika vode, 100g maslaca.
Postupak : Skuvati puding u mleku, ohladiti, pavlaku izmutiti sa slag kremom u čvrst šlag i sjediniti sa hladnim pudingom.
Voćna krema : voće prokuvati sa šećerom, gustin pomešati sa vodom i sipati u prokuvalo voće, prokuvati dok ne krene da se zgušnjava, ohladiti i dodati puter.
Filovanje : Na kore prvo naneti voćnu kremu pa vcanil kremu, od gore ukrasiti cokoladom i voćem.
Vanila krem : 1l mleka, 7 kašika šećera, 3 pudinga od vanile, 5dl slatke pavlake i jedna slag krema od vanile.
Voćna krema : 800G crvenog voća (jagode, maline, šumsko voće), 200g šećera, 100g gustina, 8 kašika vode, 100g maslaca.
Postupak : Skuvati puding u mleku, ohladiti, pavlaku izmutiti sa slag kremom u čvrst šlag i sjediniti sa hladnim pudingom.
Voćna krema : voće prokuvati sa šećerom, gustin pomešati sa vodom i sipati u prokuvalo voće, prokuvati dok ne krene da se zgušnjava, ohladiti i dodati puter.
Filovanje : Na kore prvo naneti voćnu kremu pa vcanil kremu, od gore ukrasiti cokoladom i voćem.
Нема коментара:
Постави коментар