Priprema : aktivirati kvasac u malo mlake vode i kašičicom šećera, i zamesiti mekano testo od 500g brašna, 1 jajeta, soli i 2dl belog vina. 600g sala sa 100g brašna umestit. Razviti testo u tanku koru takođe razviti i salo iste veličine i preneti ga na testo, presaviti ga kao knjigu, ostaviti da se odmara 15 min, postupak ponoviti još 3-4 puta. Na kraju razviti testo debljine 0,5cm, iseći u kocke, filovati džemom po želji, peći na 180* oko 30 min, vruće posuti prah šećerom zamirisanim vanilom.
Cilj ovog bloga je da osvežimo sećanja na prelepe poslastice iz davnih '70 i '80 godina!
субота, 29. фебруар 2020.
Salčići
Priprema : aktivirati kvasac u malo mlake vode i kašičicom šećera, i zamesiti mekano testo od 500g brašna, 1 jajeta, soli i 2dl belog vina. 600g sala sa 100g brašna umestit. Razviti testo u tanku koru takođe razviti i salo iste veličine i preneti ga na testo, presaviti ga kao knjigu, ostaviti da se odmara 15 min, postupak ponoviti još 3-4 puta. Na kraju razviti testo debljine 0,5cm, iseći u kocke, filovati džemom po želji, peći na 180* oko 30 min, vruće posuti prah šećerom zamirisanim vanilom.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар