недеља, 9. август 2020.

Čoko-kokos fantazija od Dane Drobnjak sa malim izmenama

 


-- Kore: 4 jaja, 200g šećera, 1 vanila, malo soli, 180g brašna, 1/2 praška za pecivo, 25g kakaa, 80ml vode, 80ml ulja.                                                                                                                                                         Priprema: Ispeći ovakve 2 kore u kalupu 30cm, kore peći na 180 stepeni oko 30min i svaku koru preseći na 2 dela da se dobiju 4 kore.

-- Čokoladni preliv za kore: istopiti 120g čokolade sa 120g margarina. Kada se ohlade kore preliti čokoladu preko svake kore. 

-- Vanila krema: 1l mleka, 8 kašika šećera, 2 kesice vanilinog šećera, 2 pudinga od vanile, 3 kašike gustina, 100g kokosa, 500ml slatke pavlake i jedna šlag krema od vanile.                                                          Priprema: Razmutiti puding, šećer i gustin u malo hladnog mleka a ostatak mleka staviti da provri. Zakuvati puding u kipućem mleku da se zgusne. Skloniti sa vatre i odmah dodati 100g kokosa, prekriti folijom i ostaviti da se hladi. Umutiti slatku pavlaku sa šlag kremom od vanile u čvrst sneg. U prohlađenu kremu dodavati kašiku po kašiku umućene slatke pavlake muteći mikserom. Filovati kore, ukrsiti po želji (šlagom, čokoladom...).

Нема коментара:

Постави коментар