Kora : Mera je čaša od 2dl - 1 čaša šećera, 1 čaša mleka, pola čaše ulja, 1 ipo čaša mlevenih lešnika, 1 jaje, 1 čaša brašna, jedna prašak za pecivo. Ispeći koru u plehu veličine 20x30cm na 200* 20min. Ostaviti da se ohladi.
Fil : Pola litre mleka, 2 pudinga od slatke pavlake, 150g maslaca, 200g slatke pavlake, 1 šlag krema od vanile. Skuvati puding u mleku, ohladiti, u ohlađen puding dodati maslac i izraditi kremu, umutiti slatku pavlaku sa šlag kremom i sjediniti sa pudingom.
Kremu naneti preko kore, izravnati i ostaviti u frižider da se dobro stegne. Iseći kolač na krupnije kocke i preliti čokoladnom glazurom. Od gore ukrasiti lešnikom.
Нема коментара:
Постави коментар