Sastojci za koru : 7 jaja, 250g šećera, 3 kašike ulja, 100g brašna, 1/2 praška za pecivo, 40g kaka.
Sastojci za fil : 7 jaja, 200g šećera, 180g čokolade, 200g putera, 200g mlevenih lešnika
I još 500ml slatke pavlake, jedna šlag krema od vanile i 300g malina
Postupak za koru: Odvojiti belance od žumanaca, umutiti u čvrst sneg,dodati šećer, žumanca, ulje i pomešano brašno pecivo i kakao, sve dobro izjednačiti, peći u kalup veličine 30cm na 180* tridesetak minuta, kada se kora ohladdi, preseći je na 3 dela.
Postupak za fil : na pari mutiti jaja i šećer, pri kraju dodati čokoladu, kada se fil zgusne skloniti sa pare i dodati mlevene lešnike, promešati i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti puter i u njega dodavati hladan fil i dobro izjednačiti. U posebnom sudu umutiti slatku pavlaku sa šlagom od vanile u čvrst sneg.
Filovati : Kora - Čokoladnoi fil - Maline - Šlag, druga kora... Okolo tortu ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар