Fil : 600ml mleka, 6 žumanaca, 7 kašika šećera, 6 kašika gustina, 2 vanilina šećera, 200ml pavlake za šlag
Priprema : U šerpu staviti ulje i vodu da provri, pa dodati brašno i zakuvati kao palentu. Ostaviti da se malo prohladi, pa dodati jaja, jedno po jedno, mešajući mikserom. Špricem ili kašičicom vaditi krofnice na pek papir, ostavljati razmak. Staviti u zagrejanu rernu na 200*, peći dok ne porumene, bez otvaranja rerne.
500ml mleka staviti da provri, dodati šećer i vanil šećer. 6 žumanaca, 6 kašika gustina dobro izjednačiti u 100ml mleka pa sipati u zakovano mleko i skuvati to u gustu kremu. Umutiti slatiku pavlaku. U ohlađenu kremu dodati 2 kašike slatke pavlale i izjednačiti mikserom.
Krofnice presecati ma pola, filovati žutom kremom, preko nje slatkom pavlakom i poklopiti drugom polovinom.
Нема коментара:
Постави коментар