Sastojci - testo : 600g brašna, 300ml mleka, kašika šećera, pola svežeg kvasca, 2 jaja, 70g maslaca, prstohvat soli, 1 vanil šećer, 1 kašika pavlake
Sastojci - nadev : 200g maslaca, 150g šećera, 1 kesica cimeta, 1 vanil šećer
Priprema : Toplo mleko, kašiku šećera, kašiku brašna i kvasac izmešati i ostaviti da nadođe. Nadošlu masu sipati u 600g brašna, dodati jaja, pavlaku, maslac, so i vanil šećer. Sve izjednačiti dok se ne dobije glatko mekano testo ( treba biti malo lepljivo ). Testo ostaviti da nadođe.
Omekšali puter ( na sobnoj temperaturi ) pomešati sa šećerom, cimetom i vanilom.
Nadošlo testo podeliti na dva dela, razvući ga u pravougaonik, da ne bude previše debelo. Filovati i urolati kao štrudlu. Tako uraditi sa oba dela testa. Oblikovanu štrudlu podeliti na manje delove ( nama su bile oko 4cm, od jednog dela testa je izaslo 12 rolnica, ukupno 24 izađe ), iseći ih, poređati u kalup da ostane malo mesta između svake rolnice. Ostaviti tako u plehu još nekih 45min da nadođu. Peći ih na 180* od 25- 35minuta.
Нема коментара:
Постави коментар