четвртак, 27. јул 2023.

Moj 72. rođendan - Voćna torta sa TREŠNJAMA

 



Recept je original, ovde je napravljena dupla mera.

Kora : 4 jaja, prstohvat soli, 120g šećera mutiti 10min. 40ml vode, 90g brašna, 30g kakaa, 1 kašičica praška za pecivo, sve to dodati i lagano izmešati. Peći u kalupu 20cm na 180* oko 40min. Ohlađenu koru preseći na 3 jednaka dela.

Crveni fil : 400g zamrznutih trešanja, 100g šećera, 1 kašičica soka od limuna, kuvati na srednjoj vatri. Kada proključa kuvati 3-4 min, dodati 30g kukuruznog skroba rastopljenog u 40ml vode. Kuvati dok se ne zgusne.

Krema : 400g krem sira, 100g prah šećera, 300g slatke pavlake umutiti. Podeliti na dva jednaka dela, jedan deo ostaje beo, a u drugi deo dodati 20g kakao praha i dobro sjediniti. 

Preliv za kore : 120ml vode, 1 kašika šećera, svaku koru naprskati sa ovim.

Filovati tortu : Prva kora naprskana sirupom, braon fil, crveni fil zatim beli fil, i tako redom.  Torta treba da odstoji u frižideru od 4-6 sati.

Glazura : 150g tamne čokolade, 20g ulja otopiti na pari.

Dekoracija : Trešnje u sirupu, šlag.





                                                                KUPUS KIFLE



Нема коментара:

Постави коментар