Recept je original, ovde je napravljena dupla mera.
Kora : 4 jaja, prstohvat soli, 120g šećera mutiti 10min. 40ml vode, 90g brašna, 30g kakaa, 1 kašičica praška za pecivo, sve to dodati i lagano izmešati. Peći u kalupu 20cm na 180* oko 40min. Ohlađenu koru preseći na 3 jednaka dela.
Crveni fil : 400g zamrznutih trešanja, 100g šećera, 1 kašičica soka od limuna, kuvati na srednjoj vatri. Kada proključa kuvati 3-4 min, dodati 30g kukuruznog skroba rastopljenog u 40ml vode. Kuvati dok se ne zgusne.
Krema : 400g krem sira, 100g prah šećera, 300g slatke pavlake umutiti. Podeliti na dva jednaka dela, jedan deo ostaje beo, a u drugi deo dodati 20g kakao praha i dobro sjediniti.
Preliv za kore : 120ml vode, 1 kašika šećera, svaku koru naprskati sa ovim.
Filovati tortu : Prva kora naprskana sirupom, braon fil, crveni fil zatim beli fil, i tako redom. Torta treba da odstoji u frižideru od 4-6 sati.
Glazura : 150g tamne čokolade, 20g ulja otopiti na pari.
Dekoracija : Trešnje u sirupu, šlag.
KUPUS KIFLE
Нема коментара:
Постави коментар